Ge dig själv en tidig julklapp!

Nu när julen närmar sig med stormsteg och året går mot sitt slut, är det många som sätter sig ner och gör upp mål för 2013. Det kan vara mål och listor som handlar om att börja träna, äta bättre, resor att göra, spendera mer tid med nära och kära osv. Vilket är klokt att göra eftersom det ökar medvetenheten om vad du vill göra, och det ökar sannolikheten att du faktiskt kommer göra det. MEN….

När satte du dig senast när och skrev ner konkreta mål för din försäljning? En lista med to do´s för din egen säljutveckling?

Känner du dig träffad? Om inte, gott för dig! Om ja, bli inte arg, utan se det hellre som en fantastisk möjlighet. Detta blir för alltid året då du började konkretisera vad du behöver göra får att din försäljning ska hamna på önskad nivå! Dessutom är försäljning, i alla dess olika former, en avgörande faktor för att du som företag eller säljare ska nå framgång, och ha möjlighet, tid och råd att göra alla de andra sakerna på listorna!  Så sätt dig ned nu på direkten och svara på följande frågeställningar:

* Hur mycket bör jag omsätta/sälja för varje månad för att nå mina budgetmål? Vad blir min årsbudget?
* Hur kan jag förbättra, förenkla och förändra mitt säljarbete gentemot hur jag gör idag?
* Vad är mina styrkor respektive svagheter i försäljningsarbetet?
* Hur mycket tid och pengar behöver jag investera i kunskap och utbildning kopplat till försäljning för att nå mina mål? Skapa utrymme för detta i din budget, då det betalar igen sig snabbt.
* Hur mycket tid bör jag sätta av varje vecka till att utbilda och förbättra mig inom försäljning så jag når mina mål?
* Hur ska jag fira när jag nått mina mål? (VIKTIGT DETTA!)

Veckan innan jul och ledigheten som följer är ett utmärkt tillfälle för oss att reflektera över vår tillvaro, och få distans till saker. När vi lämnar vår “vardags-bubbla” vågar vi tänka mer fritt, och vi kan lättare se saker mer för vad de är. Så sätt av tid till detta, och tillåt dig att bara vara. Och njut av ledigheten. Det är du väl värd!

Som en tidig julklapp från mig har du här länkar till tidigare nyhetsbrev.

Säljtips 1: Vilka kärnvärden har din produkt?
Säljtips 2: Referenskunden – det glömda vapnet
Säljtips 3: Konstpausen – att sälja med tystnad
Säljtips 4: Vad händer i dig då kunden säger “Nej”?

De fungerar utmärkt som inspiration och läsning då du ligger i soffan och tar igen dig efter all julmat=)

Jag önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Med kärlek/Richard

P.S. Om du inte redan gjort det, klicka och fyll i din epostadress HÄR och ta emot konrketa säljtips 1-2 ggr  i månaden. Helt utan kostnad. De fungerar som din “digitala säljcoach” som ger dig kunskap och inspiration på regelbunden basis!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>