Hur skapar jag säljutveckling på RIKTIGT?

 

Hur många gånger har du bestämt dig för komma till rätta med den där vanan som ställer till det gång på gång? Eller göra det där du verkligen längtat efter så länge du kan minnas?
Vad vill DU göra? För vissa kan det vara komma igång med träningen, äta nyttigt och för någon kan det vara att sluta röka. Eller kanske att bestiga ett berg. För säljare och entreprenörer kan det vara, att med en skön och enkel känsla, sälja och klara sina försäljningsmål.

I detta säljtips vill jag gå igenom och belysa en av de viktigaste faktorerna för framgång.  Det är Insikten om att för att få full effekt i din utveckling, måste också du våga FÖRÄNDRAS. Så håll i dig, detta inlägg beskriver hur du lyckas med just det!

Denna film tar ca 3 min att se, och beskriver hur enkelt det kan vara att komma igång. Se den och läs sedan vidare.

Som ni såg kan det vara både enkelt och roligt att skapa förändring och göra nya saker. På samma sätt bör vi betrakta de förändringar vi vill och borde göra kopplat till vår försäljning. 30 dagars uthållighet och repetition är nämligen vad som behövs för de flesta att ändra, skapa eller ta bort en vana. Små steg varje dag leder till stor förändring. Det låter ju busenkelt. Varför gör då inte alla just det?

Företag och människor i Sverige investerar varje år miljarder kronor i utveckling. Företag investerar i organisationsutveckling, kompetensutveckling, säljutveckling etc. Det är jättebra att man väljer att satsa på att utveckla sig själv, sin personal och sitt företag, men tyvärr missar man många gånger hur man får en ihållande effekt från kursen, utbildningen etc. Man missar framförallt momentet där man som individ FÖLJER UPP, och man glömmer ofta helt att förändringen bör komma inifrån de som ska genomföra den. Inte från chefen eller föreläsaren. Du bör alltså själv ha möjlighet att formulera vad du tror är en nödvändig förändring, och för det mesta kommer du fram till en förändring som också är av betydelse för företaget man representerar. Bryt ned förändringen i mindre moment om det är en stor förändring, och börja sedan skapa nytt! Och fortsätt så, med en regelbunden uppföljning, t.ex skapa en påminnelse i din kalender, om vad du ska göra och varför, i 30 dagar.

Om du vet med dig att du har svårt att fullfölja saker,  kan lösningen vara att börja med en liten förändring, något du lätt kan göra som att t.ex. ta en något annorlunda väg till jobbet än vanligt. Fortsätt sedan att fokusera på en liten förändring i taget. Detta klarar alla, så länge man påminner sig om att anledningen till förändringen är att vänja hjärnan vid förändring. När vi gjort detta kan vi sedan koppla allt större utmaningar och förändringar.

Vilken enkel förändring skulle du kunna göra under 30 dagar för att förbättra din försäljning? Skriv ned 1-3 saker du känner är viktiga, och fokusera sedan på en av dem.

Om du har total idétorka kommer här ett par klassiker som kan ge fantastiska resultat om de genomförs:

* Ring och prata med två befintliga kunder som du har bra relation med och fråga vilka företag i dess nätverk som du borde kontakta?
* Kontakta minst tre nya kunder varje dag
* Lägg 30 minuter dagligen på din egen säljutveckling, läs böcker, säljtips och prata försäljning med din omgivning.

Vår mänskliga hjärna är på många sätt som en väldigt avancerad datorprocessor, och vi programmerar våra hjärnor hela tiden med allt vi gör. Det häftiga är att vi kan göra detta med mer medvetenhet än vad många tror.

Detta säljtipset skapar kanske fler frågor än vad det ger svar. Om så är fallet bra! Genom att regelbundet se över hur du själv arbetar med din “förändring”, ser du också till att utvecklas åt önskad riktning. Du kommer lyckas. Så var konsekvent,  ärlig mot dig själv, och framförallt ha roligt! En dag i taget..=)

Tycker du att detta säljtips var användbart för dig? Låt mig veta! Se också gärna till att dela med dig till dina vänner på Facebook, Twitter eller över mejl (knapparna här till höger).

Med kärlek/Richard

P.S. Om du inte redan gjort det, klicka och fyll i din epostadress HÄR och ta emot konkreta säljtips 1-2 ggr  i månaden. Helt utan kostnad. De fungerar som din “digitala säljcoach” som ger dig kunskap och inspiration på regelbunden basis!

Bilden till säljtipset är skapad av Albin från Mental frihet


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>