Kroppsspråk som säljer!

Du har säkert flera gånger tidigare hört och läst om hur viktigt det är med kroppsspråk när det kommer till försäljning (läs all kommunikation!). Människan har länge fascinerats över kroppsspråkets inverkan och de senaste decennierna har man gjort allt fler experiment som visat på hur vårt kroppsspråk påverkar hur vi tänker, agerar samt hur vi uppfattas av vår omgivning!

 
Denna video (6 min) med Amy Cuddy, professor på Harvard, beskriver på ett relativt lekfullt sätt bl.a. hur vi med  “ett medvetet kroppsspråk” (s.k. “Powerposes”) kan:

* Påverka hur andra upplever oss
* Reglera vår egen stressnivå, hormonnivåer etc.
* Öka vårt självförtroende
* Bidra till att förbättra hur väl vi presterar i möten och intervjuer (säljmöten)

Det som är viktigt att tänka på med Powerposes, är att det KOMMER att kännas konstigt då vi medvetet använder det första gångerna, såsom det mesta annat som är nytt för oss. Powerposes påverkar också oss som individer i olika grad, beroende på vår hjärnas unika neurala struktur samt vår genetik.

Du kan däremot känna dig trygg i att det fungerar. Det bästa sättet är att testa ett par enkla saker, såsom att:

* Ställa dig upp och sträcka på dig inför möten
* Se till att ha ett öppet kroppsspråk (dvs undvika korsade armar) i möten där du har som mål att bygga relation, förtroende etc.
* Stå upp, alternativt röra på dig, då du pratar i telefon med kunder

Idrottare är en yrkesgrupp som använder och som länge har använt dessa tekniker. Det lär inte användas mindre nu när  man dessutom delvis kan förklara vetenskapligt vad som faktiskt händer då man aktivt jobbar med kroppsspråk, hållning etc.

Ett medvetet kroppsspråk i kombination med målbilder, affirmationer och hur vi visualiserar inför möten, föreläsningar, tävlingar m.m. gör att vi bidrar till att sätta kropp och hjärna i ett “lämpligt mode” inför situationer som annars kan få oss att bli osäkra, nervösa osv. Försäljning och situationer kopplat till försäljning brukar kunna aktivera dessa känslor hos de flesta människor. Genom att vara medveten om hur det fungerar och hur vi kan påverka oss själva så kan vi också hjälpa oss själva att med tiden bli tryggare och säkrare samt att vi förmedlar detta till vår omgivning.

 

Med kärlek/Richard

P.S. Om du inte redan gjort det, klicka och fyll i din epostadress HÄR och ta emot konkreta säljtips ca 1 gång  i månaden. Helt utan kostnad. De fungerar som din “digitala säljcoach” som ger dig kunskap och inspiration på regelbunden basis!

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>